Bikram Yoga

Vorig jaar heeft een vriendin mij overgehaald om een keer mee te doen aan Bikram Yoga. Ik had er eerlijk gezegd nooit van gehoord. Ik wist wel wat yoga was, maar Bikram Yoga daar had ik nooit van gehoord. Ze legde me uit dat het yoga was in een warme ruimte. Een ruimte van ongeveer 40 graden. Ik moet eerlijk zijn dat ik er aanvankelijk een beetje sceptische over was. Wie gaat er nou yoga doen in 40 graden. Dat kan nooit goed zijn. Naar mijn idee kon je tijdens Bikram Yoga snel een blessure oplopen omdat je door de warmte eerder je spieren zou kunnen belasten. Daarnaast hou ik ook niet van zwetende mensen. Dus Bikram yoga was niets voor mij. En toch heb ik het geprobeerd. Met mijn yogamatje in mijn hand ben ik richting Bikram Yoga Rotterdam gereden. Ik werd daar met een warm welkom ontvangen. Mijn leraar legde mij uit dat de les 90 min duurt. De les bestaat uit 26 oefeningen en 2 ademhalingsoefeningen. Ik kreeg als tip om naar mijn lichaam te luisteren en dat als het teveel werd dat ik even een korte pauze mocht nemen.  De eerste gedachte was“hoezo als het mij teveel werd?? Een beetje rekken en strekken kan toch iedereen”  Uhmmm ik moet daar even op terugkomen Bikram yoga is topsport en het is zeker niet beetje rekken en strekken. Ik ben wel wat gewend, eerlijk waar. Ik weet wat hard trainen is, ik weet wat grenzen opzoeken is. De man met de hamer ben ik ontzettend vaak tegengekomen. Maar Bikram  Yoga  is een andere manier van sporten. Je leert je lichaam op een hele andere manier kennen.

2016-nieuwe-phone-095

 

De eerste keer dat ik de oefeningen deed, voelde het wat onwennig aan. Ik keek vaak naar andere hoe zij het deden. De andere leerlingen deden de oefeningen zo gemakkelijk. Vergeleken met de rest leek ik wel een stijve hark. Ik voelde mij een beetje ongemakkelijk omdat ik het idee had dat iedereen naar me keek. Maar dat is zo niet het geval. In tegenstelling met anders sporten is hier duidelijk geen sprake van competitie. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook niet weet of ik Bikram yoga een sport moet noemen. Na een les voel ik mij helemaal ontspannen, ik voel mij herboren. Ik weet het, het klinkt zweverig. Ik heb wel vaker een Yoga les gevolgd. Maar Yoga in een ruimte van 40 graden voelt veel intenser. Ik kan mij persoonlijk meer ontspannen en meer genieten van de oefeningen.

Alle negatieve woorden die ik schreef over Bikram Yoga neem ik terug. Deze vorm van  Yoga is  een mooie aanvulling op mijn hardloop trainingen. Ik weet niet of het komt door de Bikram Yoga maar ik merk dat sinds ik deze lessen volg minder last heb van krampen in mijn spieren ( hier had ik iedere training weleens last van) Daarnaast heb ik een paar jaar gelden mijn enkel gekneusd en sinds het volgen van de yoga lessen. Is de pijn aanzienlijk verminderd ( en kan ik eindelijk weer op mijn hakjes lopen 🙂 )

Veel liefs Esmeralda

2016-nieuwe-phone-105

 

Een gedachte over “Bikram Yoga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s