Opgeruimd

Aan het begin van deze maand heb ik aan gegeven dat ik graag wil werken aan mijn geluk. Dit doe ik met behulp van het boek Het happines project. De afgelopen maand heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met mijn energie omdat ik lichamelijk fitter wil worden. Ik ben meer gaan sporten en ik slaap beter. Ik merk dat ik iets meer energie heb dan normaal, maar helemaal fit ben ik nog niet. Er is nog steeds een vorm van onrust in mijn lichaam. Ik merk dat als ik door mijn huis liep overprikkeld werd door alle spullen om mij heen. Overal zag ik spullen die ik niet nodig had en die onnodig ruimte in beslag namen.

Vorig jaar heb ik het boek Opgeruimd! gelezen. Ik vond het boek niet echt vernieuwend en naar mijn idee viel de auteur steeds in herhaling. Maar ondanks dat moet ik eerlijk bekennen dat ik toch een aantal lessen eruit heb kunnen halen.  Voordat je begint  met het opruimen van je huis geeft Marie Koudo de opdracht om je ideale leefomstandigheden te visualiseren.

Ik heb geprobeerd om mijn ideale woonkamer voor me te zien. Als ik mijn ogen sloot dan zag ik een vrouwelijk en serene woonkamer. Een ruimte vol met licht waar al mijn spullen geordend zijn. Een plek waar ik tot rust kan komen. Eigenlijk moest niet alleen mijn woonkamer er zo uit zien,maar ieder kamer in mijn woning moest kalmte uitstralen.

Mijn hoofd is een chaotische web is van bedradingen die ik niet uit elkaar kan halen. Om tot rust te kunnen komen, heb ik een serene omgeving nodig. Zo kan ik beter slapen en uitgeruster en fitter mijn dag doorbrengen.

Dus heb ik mijn huis voor een gedeelte op de Marie Koudo opgeruimd!

img_5757

Dit houdt in, alle producten weggooien waar je niet gelukkig van wordt. Zo simpel is het. Marie adviseerde om je huis niet per kamer op te ruimen, maar per categorie ( kleding, boeken, make-up etc.) Ik heb het gewoon per kamer gehouden dat vond ik fijner en bij mij werkt dat ook sneller. Ik heb echt van alles weggegooid. Nou eigenlijk heb ik het niet weggegooid, ik heb het naar een tweedehands winkel gebracht, gedoneerd of verkocht via Marktplaats. Weggooien is zo zonde en door de spullen weg te geven en zelfs te verkopen kreeg ik weer een goed gevoel. wat weer positief is voor mijn energie.

Beslissen wat je wilt houden op basis van de vraag of je er blij van wordt is de belangrijkste les die ik heb geleerd uit het boek. Het maakt het opruimen gemakkelijker.

Een andere waardevolle tip die ik heb gekregen is: Laat je familie niet meekijken!  Ik herhaal laat je familie (aka je moeder) niet meekijken. Altijd als ik oude spullen wil wegdoen dan vindt mijn moeder wel dat ze het kan gebruiken. Marie leert ons dat wat troep is voor jou, waarschijnlijk ook troep is voor je moeder. Dus doe je moeder een plezier en houdt er ver uit je buurt als je aan het opruimen bent.

Maar ondanks dat ik het boek niet echt interessant vond  ( ik had er meer van verwacht) heb ik ik nu wel een opgeruimd huis. De klanten van Marie  merkte op dat ze door al het opruimen afvielen of een strakkere buik kregen. Dat is mij helaas niet overkomen ( weer een teleurstelling ). Maar ik ben wel van mening dat als we onze spullen verminderen en eigenlijk dus ons huis ontgiften, het een positief effect heeft op ons lichaam en geestelijke gesteldheid. Ik vind het heerlijk om mijn opgeruimde, geordende en vrouwelijke huis binnen te lopen. Ik merk dat door het weggooien van alle onnodige spullen er ook meer rust is in mijn hoofd. Meer rust in mijn hoof zorgt voor meer energie in mijn lichaam.

Veel liefs Esmeralda

Een gedachte over “Opgeruimd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s