Het Happiness Project

Op zoek naar meer plezier en geluk in je leven.

Ben je een gelukkig mens? En wat houdt geluk nou eigenlijk in? Ik kan deze vragen maar moeilijk beantwoorden. Als ik erover nadenk ben ik redelijk gelukkig. Op een schaal van 1 tot 10 geef ik mezelf een 6.5 Het is een voldoende maar laten we eerlijk zijn hoog is mijn score niet. Ik heb eigenlijk alles wat ik nodig heb en toch kan ik mijn geluk geen hoger cijfer geven. Mijn goede voornemen voor 2017 is om gelukkiger te worden. Ik wil mezelf geen score geven van 6.5 Wat een onzin ik leef maar 1 keer en ik wil een 10 score op mijn geluksgevoel. Ik betrap mezelf erop dat ik al vrij veel heb om gelukkig over te zijn. Eigenlijk mag  ik niet klagen en toch doe ik dat. Het is nooit genoeg. Ik wil vanaf nu gewoon genieten van alle kleine geluksmomenten om  mij heen. Door de dagelijkse sleur en drukte vergeet je soms even stil te staan bij dit soort momenten.

Aan de hand van Het Happiness project wil ik het komend jaar opzoek gaan naar meer plezier en geluk in mijn leven. Net zoals de de auteur Gretchen Rubin zal ik iedere maand mij concentreren op één aspect van mijn leven.


Januari: Fitgirl 

Onderzoekt toont aan dat het je energie geeft als je gelukkig bent. terwijl als je energie hebt het gemakkelijker voor je wordt om allerlei activiteiten te ondernemen. Deze activiteiten zorgen er op hun beurt weer voor dat je gelukkiger wordt. Dus het is niet zo vreemd dat ik mij de eerste maand van het jaar mij ga richten op het verhogen van mijn energie. Ik zal mij voornamelijk richten op mijn lichamelijke energie, natuurlijk komen de mentale aspecten er ook aan te pas. Ik zal in de maand mei hier verder op ingaan.

Maar voor nu wil ik meer energie krijgen. Ik wil een fitgirl worden. Nee geen fitgirl die de hele dag in de sportschool te vinden is en die uber gezond leeft. Ik wil gewoon op een normale manier gezond leven. Ik wil gewoon beginnen met de meeste simpele dingen in het leven waarvan ik weet dat ze mij meer energie op zullen leven.

De komende periode zal ik aan de volgende dingen werken:

 img_7566


Februari: All you need is love.

Liefde is de basis voor een gelukkig leven. Liefde voor jezelf, liefde naar een ander toe, liefde voor je werk liefde voor de wereld om je heen. In februari zal  ik stil staan bij liefde.  Wat is liefde? Wat betekend liefde voor mij? Liefde voor mezelf, liefde voor familie en vrienden.

De komende maand staan de volgende thema’s centraal:

Love is Beautiful. Styled Hearts by Shay Cochrane.

Foto


Juli: Geluk is niet te koop..Of toch wel?

Geld maakt niet gelukkiger, maar het maakt je leven wel gemakkelijker. Deze zin hoor ik regelmatig maar ik weet niet zo goed of ik het ermee eens ben. Ergens denk ik namelijk wel dat mensen geld belangrijk vinden oor hun geluk. Ik wil deze maand achterhalen wat geld voor mij betekend. Welke relatie ik heb met geld en of geld mij gelukkiger maakt.

De komende maand staan de volgende vragen en thema’s centraal:

  • Hoe sta ik er financieel voor?
  • Financiële detox
  • Is geluk te koop?
  • (be)sparen


Augustus: Birthday Girl 

Augustus is mijn favoriete maand. Nou ja eigenlijk heb ik er twee december behoort ook tot mijn favoriete maanden.  Maar de maand augustus is speciaal. Het in mijn birthday month. Mijn eigen feest maand. Het is ook de mijn bezinningsmaand. Ik kijk dan vaak even terug op het afgelopen jaar. Wat heb ik allemaal meegemaakt? Welke doelen heb ik behaald? Waar ben ik trots op? Waar sta ik nu?

Wat mij opvalt aan deze vragen is dat het voornamelijk prestatiegerichte vragen zijn. Ik wil het dit jaar anders doen. Vroeger toen ik wat jonger was kreeg ik vaak de vraag. “Wat wil je later worden als je groot ben?” Ik antwoordde dan dat ik juf wilde worden of apenverzorgster maar ook een succesvolle atleet kwam vaak als antwoord eruit. Het is een leuke vraag om aan kinderen te stellen. Soms komen ze met hele bijzondere antwoorden.  Maar nu ik ouder en wijzer word kom ik er achter dat het leven helemaal niet draait om welke baan je uit kiest. Het is veel belangrijker om na te denken over de persoon die je wil worden als je later groot bent. In mijn eigen birthday month wil ik dan ook graag antwoord vinden op de volgende vragen:

  • Wie kan ik zijn?
  • Wie wil ik zijn ? 
  • Ben ik nu wie ik wil zijn?
  • Ben je geworden wat je als kind graag wilde worden?

Een hele andere vorm van bezinning. Ik geloof er dan ook heilig in dat het beantwoorden van deze vragen mij meer inzicht zullen geven over wie Esmeralda nou werkelijk is.

DSC_9804


Oktober: Een passie najagen 

Toen ik jonger was had ik duidelijke doelen voor ogen. Ik wilde mijn doelen behalen, mijn dromen najagen. Naar mate ik ouder ben geworden ben ik mijn focus op mijn  doelen/dromen een beetje uit het oog verloren. Heel jammer, iedereen die mij als tiener en begin twintiger kende weet dat ik had werkte om mijn doelen te halen. Ik was erg doelgericht en behaalde mijn doelen dan ook altijd succesvol. Maar ineens kreeg ik te maken met tegenslagen, moest ik harder werken, legde ik de lat hoger, kwamen er steeds mee doelen bij en zag ik op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Weg focus en weg motivatie. Ik heb nog steeds dezelfde dromen als 10 jaar geleden, maar nu ik ouder ben besef ik dat het niet meer realistisch is om deze waar te maken. Alhoewel…….

Deze maand wil ik mijn dromen onder de loep nemen. Zijn ze nog steeds hetzelfde als vroeger, zijn ze haalbaar of ben ik tevreden als ik mijn doel voor een gedeelte haal? Moet ik de lat niet wat lager gaan leggen?

Interessante vragen om even bij stil te staan.